צמד המילים ראיון עבודה כבר מביא איתו כמה תחושות שהיינו שמחות להיפטר מהן.
אם נחלק את המרואיינים לשניים,
יש אנשים שמצליחים להוביל את הראיון למקומות בהם יש להם יתרון, הם אלו שמתקבלים גם אם לא עמדו בדיוק בדרישות.
ואנשים שנותנים למראיין להוביל, הם יכולים לעמוד בכל הדרישות ועדיין לקבל תשובה שלילית.
החדשות הטובות הן, שכל אחת יכולה להיות טובה בראיונות עבודה! זו מיומנות שאפשר בקלות לרכוש.
אז בואו נבין מהם 5 הדברים שאנחנו יכולות לעשות כדי להצליח בראיונות עבודה ובגדול.
הדבר החשוב ביותר הוא להוביל בחכמה את הראיון- נכון, הם אחראיים על השאלות, אבל אנחנו לגמרי אחראיות על התשובות.
בואו נהיה חכמות ונכוון אותם למקומות בהן אנחנו הכי טובות.
אחת הדרכים לעשות את זה היא לכתוב לעצמך 10 דברים בהן את גאה. דוגמאות אמיתיות של ההצלחות שלך. זה יכול להיות משהו קטן או גדול, ממזמן או מעכשיו. ברגע שיש לך את זה, תוכלי לספר את הדוגמאות שלך בתשובה לכל שאלה כמעט.
פעם, אחת הנשים שהכנתי לראיון אמרה לי ששאלו אותה "שאלה מסובכת" היא סיפרה לי שביקשו ממנה לומר: "מה היה הדבר שהכי הפתיע אותך בעבודה?". זו שאלה של הרמה להנחתה מבחינתנו. כי ברגע שאת באה מוכנה ויש לך כבר כמה סיפורים מוצלחים, תוכלי לבחור אחד ולהתאים אותו בדיוק לשאלות מהסוג הזה.
דרך נוספת, כשהם שואלים שאלה, לא להתנצל ולא לעשות הקדמות. אם הם מחפשים דוגמה לפרויקט ספיציפי, ויש לך כזה מלפני 5 שנים, תספרי עליו מבלי לומר ש"זה היה משהו קצר מלפני 5 שנים". תוותרי על ההקדמות. וגם תוותרי על ההתנצלויות, אפילו לא על האנגלית שלך.
ההתנצלות היחידה היא רק במקרה שאיחרת.
יכולות גבוהות- בראיון עבודה לא בודקים ניסיון, בודקים יכולות. חשוב להבין את זה.
זו הסיבה שהשאלות מורכבות. הרי קשה לבדוק תוך שעה יכולות של בן אדם, שמאוד רוצה להרשים את הצד השני. לכן יש לפעמים תחושה שאוכלים לנו את הראש.
הדרך להראות למראיינים את היכולות שלנו היא קודם כל - להבין בדיוק מהן היכולות הכי חזקות שלך.
ברגע שאנחנו נדע להסביר בצורה פשוטה לעצמנו, מה הערך המוסף והיתרונות היחסיים שלנו, נדע גם להעביר את המסר לצד השני.
איך נעשה את זה? נתחיל ב-לרשום לעצמנו את 3 הדברים שאנחנו הכי חזקים בהם, מה באלנו בקלות, באופן טבעי, אפילו בלי להתאמץ. מומלץ לחשוב על מיומנויות בינאישיות וגםמיומנויות טכניות, מקצועיות.
אלברט איינשטיין אמר, "אם אתם לא יודעים להסביר משהו בצורה פשוטה, אתם לא מבינים אותו היטב".
זה נכון גם לגבי ראיונות עבודה. תסדרו לעצמכם את המסר בראש. זה נכון גם לגבי אותםהדברים שעדיין לא יושבים לך טוב (למשל הרבה מסתבכות עם השאלה- למה סיימת?) רקאחרי שתדעו להסביר לעצמכן, תלכו לראיון.
לשאול את השאלות הנכונות- בגדול לא באמת חייבים לשאול שאלות בראיון.
אבל מי שתדע לשאול את השאלות הנכונות, תעלה כמה רמות למעלה.
ראשית נבין מהן שאלות לא נכונות. מה לא לעשות: לא לשאול הרבה מידי שאלות בסוף ראיון, לא לשאול שאלות שכבר שאלנו, לא לשאול שאלה רק בגלל שאנחנו חייבות לשאולמשהו, לא לשאול שאלות שמגיעות בגלל עניינים של אגו.
אז מה כן, אני ממליצה על שני סוגים: 1. שאלות שמכוונות את השיח למקומות בהן את חזקה. למשל את מאוד טובה בעבודה עם פלטפורמה מסוימת, תכווני את השיח לשם.
2. שאלות שמפנות את תשומת הלב למשרה. למשל, מה הכי חשוב לדעתך בתפקיד הזה? מי לדעתך העובדת האולטימטיבית? או מה יגרום לעובדת שתכנס למשרה הזו, להצליח?
גם אם שואלים אותך בסוף אם יש לך עוד שאלות, ואין לך כי עברתם כבר על הכל, תוכלי לסיים ב- תודה.
למשל: "תודה, נראה לי שעברנו על הכל. היה לי מאוד נעים והמשרה נשמעת סופר מעניינת, אשמח להתקדם אתכם בתהליך".
להרגיש בנח עם כל מה שאת אומרת- לכל אחת יש את הסגנון שלה. ולכן אם החלטת לומר משהו בראיון עבודה רק כי זה נשמע טוב, אבל זה לא מסתדר לך, תשחררי את זה. את צריכה להרגיש בנח. זה בסדר להתייעץ ואפילו מומלץ, אבל בסוף, את זו שיושבת שם ואין סיבה שתשימי לעצמך רגל. לכי תמיד עם האינטואיציות שלך.
בנוסף, תמיד תגידי את האמת. ברגע שאת באה לראיון עם סיפור אמיתי, הביטחון שלך יהיה גבוה יותר כי לא תהיה לך תחושה שהם תכף "יעלו עליך".
לא לבוא לראיון עבודה- ראיון עבודה יכול להיות מלחיץ. הדרך להשתחרר מהתחושה הזו היא פשוט לא לבוא ל"ראיון עבודה". תחשבי באיזו סיטואציה בעבודה את מרגישה הכי בנח, עם ספק, עובד, או לקוח? תחשבי מתי את מביאה את עצמך בצורה הכי טובה. איך את מתנהלת בסיטואציה כזו? מה את מרגישה? מה את משדרת? ככה תבואי. בדיוק עם התחושה הזו, שאת סומכת על עצמך. בראיון מולך יושבים אנשים שממש צריכים את העזרה שלך עכשיו, הם מחפשים משהי שאפשר יכול לסמוך עליה. תראי להם שאפשר לסמוך עליך.
דבר אחרון, תמיד תבואי עם מצב רוח טוב. רגע לפני הראיון, תעזבי את הדפים שלך, שימי מוזיקה, את זו שהכי מעלה לך את מצב הרוח וככה תכנסי לראיון.
ביטחון עצמי זו סיסמה שאין לנו תכלס יותר מידי מה לעשות איתה. תבואי עם מצב רוח טוב.
שיהיה לך בהצלחה!
Comments